motorrijden
motorploeg
Aktiviteiten - Motorrijden
Toeren door de Vogezen is en blijft een belevenis, voor elk type motorrijder. Een uitgebreid wegennet voert door een zeer afwisselend landschap: de glooiende slingerwegen en de prachtige vergezichten van de Route des Crètes, de aaneenschakeling van fraaie bochten en uitdagende hairpins van de Ballons, een afwisselende landschap van bergen en meren, sfeervolle dorpjes waar de terrasjes lonken. Om volop te kunnen genieten van intensief stuurwerk hoef je zeker niet altijd het hooggebergte op te zoeken. En.... voor een lang weekend of midweek liggen de Vogezen binnen het bereik.

HautKonigsbourg

Het is alom bekend dat de aangrenzende Elzas, waar de wegen zich tussen de wijngaarden en de schilderachtige dorpjes doorslingeren, eveneens een lust is om in te rijden. Maar bent u ook bekend met het ten zuiden van de Ballon d'Alsace gelegen departement de Doubs? Wij kunnen een uitstapje langs de oevers van de rivier de Doubs naar Besançon van harte aanbevelen.
Teruggekomen bij La Vieille Colonie kunt u de motoren overdekt stallen. Voor onverhoopt sleutelwerk is een goed uitgeruste werkplaats aanwezig.


Links naar interessante sites en motorvriendelijke adressen:
Verkeersregels buitenland (KNMV)
Nieuwsmotor
Motorfreaks
De Luie Motorfiets
Motorhotel Am Vulkanberg, Manderscheid (D)